Mandala Dokončení

Mandala Dokončení

A tak se zrodila mandala Dokončení. Příběh, který mne vedl k tvorbě mandal tvořených v energií REIKI se záměrem.

Vyhoření

Dokončování. Problém, který mne přepadl po mém naprostém vyhoření. Nevím, kdy se mi to stalo, ani proč. Tedy vím, proč. Jen se ještě nechci dělit se světem. Zkrátka a dobře – vyhořela jsem. Přestalo mne bavit úplně všechno.

Zároveň jsem potřebovala zaplnit čas. V té době jsem už půl roku nabízela diáře na přání. Chodily za mnou ženy, které měly jasnou představu o tom, jak by měly jejich diáře vypadat a nemohly takové nikde sehnat. Měla jsem s tímto projektem před vyhořením velké plány. Které jsem však nedotáhla do konce.

A tak jsem se po dni D (vyhoření)  vrhla na malování – chtěla jsem, aby ženy měly v diářích mé obrázky. To dá rozum, že projekt nedokončím, vždyť jej přece rozšiřuji, že?

Nechodila mi však moc velká inspirace, pinterest se stal mým největším přítelem. Nebylo to úplně ono. I když mne malování velmi naplňovalo, něco tomu chybělo. Já. A autentičnost.

Obrázky malované bez mé autentičnosti

Plácala jsem se ještě dalšího půl roku, než jsem přeskočila k projektu Bohyně v lese. Zjistila jsem, že v lese jsem kdo jsem a chodí mi ona inspirace! Prvotní plán bylo ukázat ženám, jak mi příroda pomáhá, vytvořit program, který by je krásně vedl.

No hádejte co, zůstal opět nedokončený.

Tak to šlo dál dalšího půl roku, kdy jsem sice měla i koučku, ale potřebovala jsem asi poněkud ráznější dohled, někoho, kdo by mi ukázal a trochu navedl, co v SOBĚ potřebuji zpracovat, integrovat, co posílit, co zjemnit…

Rozdělala jsem neskutečně mnoho projektů, některé zůstaly jen jako náčrtky na papíře, některé jsem detailně popsala a navrhla kroky, některé skončily těsně před finálem.

Stále dokonala ten stejný vzorec. Nadchnout se, začít a skončit. Chyběl ten proces DODĚLAT – UŽÍT SI VÝSLEDEK.

Průlom

Naštěstí mi vesmír zařídil celou řadu „náhodiček“, začala jsem chodit na terapii k úžasné bytosti, nechala se zasvětit do reiki, navštívila jsem pár seminářů – ale opravdu jen pár, na rodičovské se člověk moc nerozšoupne, dovolila si pár kurzů…

Mou touhou bylo objevit své poslání. Proč jsem tady? Jak mohu svými dary pomáhat dělat svět lepším? Odpovědi byly poněkud nejasné: šiř lásku, laskavost, nauč ženy opečovávat samu sebe, tvoř pro ně úchvatnosti!

No jo, ale jak? Jak to uchopit, zhmotnit, jaký tomu dát tvar?

Těsně před průlomovou terapií ke mně přišla myšlenka:

využij vše, co ses naučila a maluj mandaly

Wow! Jako fakt? Prosila jsem své průvodce a anděly, aby mi v noci dali znamení v podobě snu, ve kterém se mi tato myšlenka potvrdí nebo naopak vyvrátí.

Bylo to tam! Celou noc jsem ve snu malovala. Bylo tam však u toho ještě něco dalšího, něco, co je v tuto chvíli pro mne skryto. Uvidíme, kam mne posune má další práce na sobě.

Nezačala jsem ale hned. Už tam byl ten strach, strach, že vše zase nedokončím.

Hned při další terapii se mi však povedla prolomit propast s nápisem DOKONČENÍ. Neptejte se mne jak, souviselo to s Ledovým královstvím, Elsou a kouzly! V hlavě mi zněla píseň Do neznáma dál…. Já se vám tak nasmála, celou cestu domů jsem si zpívala, smála se, ani nevím, jak ta cesta uběhla!

Vřítila jsem se domů jako hurikán, sedla nad papír a byla v takovém flow, že jsem DOKONČILA úžasnou mandalu. Mandalu, která zachycuje veškerý můj záměr začít věci DOKONČOVAT. Dotáhnout je do konce, vzít veškeré to nadšení a jeho energii přetransformovat ve VÝSLEDEK.

Každý každičký tah mandaly je veden v nádherné energii, s neuvěřitelně silným záměrem DOKONČOVAT. Mám ji nad psacím stolem, aby mi neustále připomínala tu silnou energii, kterou jsem pocítila – po terapii a hlavně poté, co jsem ji dokončila.

Mandala dostala jednoznačný název:

Dokončení

Mandala dokončení

Od té doby, během jednoho týdne jsem již dodělala 3, jsou nádherné, každá v jiné energii, u každé jsem využila REIKI, sílu záměru, vedení mých andělů a spirituálních průvodců, s nádherně očištěnou vlastní energií a v neposlední řadě také své zkušenosti s malováním akvarelem. Najdete je zde.

Ráda bych dokončila také některé projekty, které se týkají všeho, co mi s mandalami pomáhá. Průvodce rituálními koupelemi. Průvodce cykličností měsíce. Reiki terapie. Krystaloterapie. Čakry očima ženy. Je toho tolik!

A oprášila jsem svůj dávný sen stát se lektorkou jógy, jsem již přihlášena, mám zaplaceno a startuje se na konci října!

Ženy, pečujte o sebe, dovolte si žít své sny a i když nevidíte, kam vás to zavede, každá zkušenost, kterou vám vesmír přihodil do cesty, se k něčemu hodí! Jen to objevíte až budete připravené. V ten pravý přímo dokonalý čas!

Přeji požehnané dny s laskavostí k sobě samé!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *